Bankzaken: Scheid Privé van Zakelijk

Fred van Hoek

26 maart, 2020

Financial

Boekhouden is niet je core business. Je bent een kunstenaar, maker of vormgever, geen accountant natuurlijk. Maar als je met je kunst de kost wilt verdienen, heb je te maken met geld. En belastingen.
Hieronder wat tips die je op weg helpen:

 

Aparte persoonlijke en zakelijke uitgaven

Een van de belangrijkste tips die ik je kan geven is: scheid je privé bankrekening van je zakelijke rekening. Als je de twee aaneenschakelt, kun je uren verspillen aan het sorteren van bank- en creditcardtransacties, meer geld uitgeven voor belastingen en accountantskosten, en jezelf openstellen voor een fiscale nachtmerrie. Ik weet het uit ervaring. Dat wil je niet doen.
Als je tijd wilt besparen, meer geld wilt hebben, minder belasting wilt betalen en minder stress hebben, neem dan de tijd om zakelijke bankrekeningen te openen en als je dat wilt, de bijbehorende creditcards om je persoonlijke en zakelijke euro's gescheiden te houden”.

 

Welke bank is het beste voor creatieve starters? 

Er is veel keuze tussen grote banken (ABN-AMRO, ING, RABOBANK, SNS, ASN, Triodos) en meer innovatieve banken (KNAB en BUNQ).

In verschillende vergelijkingspunten was de KNAB zakelijk de winnaar. Ik gebruik het alleen en het is inderdaad een zeer handige en goedkope zakelijke bankrekening met veel voordelen.

  1. Het is de goedkoopste zakelijke rekening met 1000 gratis transacties per jaar.
  2. Gratis onbeperkt extra bankrekeningen (je hebt ze nodig, minstens één voor operaties, één voor belastingen en één voor spaargeld), inclusief bankkaart (gratis).
  3. Alles online.
  4. Zeer handige app.
  5. Koppeling met de belangrijkste boekhoudsoftware.
  6. Inclusief cashflow tool.
  7. KNAB Crowdfunding platform (u kunt 10000 investeerders bereiken).
  8. 88,9% van de freelancers zou deze bank aanbevelen (het is de hoogste van alle banken)
(Bron: Bankenevergelijking.nl).

Latest articles

Share on